Små medel kan göra stor nytta!

In Standard by Petra GranholmLeave a Comment

Veckan som varit har handlat mycket om tanke och reflektion för mig. Jag är så lyckligt lottad som är frisk, min familj är frisk, jag kan jobba med något som jag älskar. Att driva Opus betyder så otroligt mycket för mig. Att varje dag få träffa och nätverka med människor som är inspirerande och engagerade. Men så ser det inte ut för alla, långt ifrån och jag tycker personligen att om man kan ska hjälpa de som inte är lika lyckligt lottade och det är något jag hoppas att mina barn tar med sig. För med små medel kan man göra stor nytta.

För 2 år sen startade jag Eternal Hope, en stiftelse som ska hjälpa barn som lever i ekonomisk utsatthet. Eternal Hope har idag flera fantastiska medlemmar i styrelsen och vi har startat ett samarbete med Hälsa International i Togo. Nu har vi en situation som är super akut. En liten pojken på 14 månader vid namn Samuel förlorade sin mamma vid födseln och ingen av hans resterande familj ville ha honom. Samuel hamnade då på ett barnhem.

Barnhemmet ligger mitt i ett stort ghetto, vilket inte är det bästa. När Hälsa träffade Samuel första gången var han 10 månader men var som en 4 månaders bebis. Han växte inte, han utvecklades inte, läkarna gjorde flera olika undersökningar och då visade det sig att Samuel hade pneumathorax (lungkollaps). Han behandlades för detta i september men går forfarande inte upp i vikt.

De senaste 2 dagarna har Samuel blivit kraftigt försämrad. Kräkningar och diarré, vilket är livshotande för ett redan undernärt barn. Han behöver akut läggas in för att få i sig någon form av näring och för att man ska kunna gå till botten med detta.

Vi behöver snabbt få ihop 2500:-. Vi ber ödmjukast om er hjälp så att Samuel kan få den hjälpen han behöver!

Ni som vill hjälpa oss få gärna bidra på Eternal Hope, bankgiro 5142-3622 eller kontonummer 5502 10 486 43

Allt gott!

hander

‬‪#‎kontorshotellund‬ ‪#‎kontorshotellskåne‬ ‪#‎lediglokal‬ ‪#‎kontorlund‬ ‪#‎ledigakontorlund‬ ‪#‎arbetsplatslund‬ #nätverk #möjligheter #mål #kontorshotell #kontorshotellöresund #företagshotell #företagshotelliskåne #företagashotellilund #arbetsplats #konferensrum #mötesrum

Dela detta inlägg

Leave a Comment