Koppla ner, koppla bort och koppla av!

In Standard by Petra GranholmLeave a Comment

Litteraturrundan är avklarad och vilken bra dag det blev. 6 st fantastisk författare som berättade om sin böcker och bjöd på intressanta historier. Stort tack till alla som kom och besökte oss denna dag. Jag bjuder på lite bilder från denna dag..

litteraturrundan-5 litteraturrundan-4litterarturrundan-6 litterarturrundan-7 litteraturrundan-1

Förra veckan pratade jag om att våga ta steget, att tro på sig själv och att leva sin dröm. Varje dag gör jag detta. Men sen jag blev egenföretagare har jag också blivit mer tillgänglig, man slutar aldrig jobba utan jobbet finns alltid med en i allt man gör.

Detta blev väldigt tydligt för mig häromkvällen då jag tog fram min mobil ca 1 gång var 30:e minut för att kolla mail och sociala medier om det hade hänt något jobb relaterat och detta gör jag när min barn är med mig. Vad lär jag egentligen dom? Att jag inte kan stänga av telefonen och vara 100% närvarande. Att jag hela tiden måste vara uppkopplad för att inte missa något. Att hela tiden ha telefonen i handen. Jag blir mörkrädd när jag tänker på mitt eget beteende. Hur kan min telefon och att inte missa något vara viktigare än mina barn? Givetvis är det inte så men i mina barns ögon är det nog så det ser ut. Det sägs att vi kolla mobilen upp till 150 gånger/dag. Så vad gör jag för att ändra mitt beteende?

Idag lyssnade på en podcast med Kjell Enhager och Mia Öhrn där de pratade om digitaliseringen och avsnittet heter ”Slå på flight mode”. Dom pratar om att koppla ner, koppla bort och koppla av. Stäng av din telefon, lägg bort den och sen kan du koppla av och tänka på annat.. Det sades mycket vettiga saker som jag ska ta till mig och ändra på. En sak jag ska börja med direkt är att lägga ifrån mig telefonen när jag är med mina barn och bara njuta av stunderna med dom. Dom pratade om att sätta regler gällande telefonhantering och det är ingen dum idé om man har svårt att lägga den ifrån sig. Hur har ni det hemma hos er? Telefonen och sociala medier får i alla fall inte ta över mitt liv, jag vill inte vara den föräldern som har mer fokus på telefonen än på mina barn. Det måste finnas stunder där vi bara kan koppla ner, koppla bort och koppla av. Vill ni lyssna på hela avsnittet eller hela deras pod så heter den ”På ett annat plan”. Jag rekommenderar den starkt!

En viktig sak att ägna en tanke åt!

Önskar er en fin helg!

#‎kontorshotellund‬ ‪#‎kontorshotellskåne‬ ‪#‎lediglokal‬ ‪#‎kontorlund‬ ‪#‎ledigakontorlund‬ ‪#‎arbetsplatslund‬ #nätverk #möjligheter #mål

Dela detta inlägg

Leave a Comment