Jul – Helt fantastiskt eller den värsta tiden på året…

In Standard by Petra GranholmLeave a Comment

December, julen närmar sig och en mysig tid väntar men för många den värsta tiden på året. Julen är en tid när det konsumeras mycket, onödigt mycket enligt mig. Istället för att handla för mycket saker som vi eller våra nära och kära inte behöver borde vi ta ett större socialt ansvar och bidra där det behövs, till de som inte är lika lyckligt lottade. Jag funderar mycket på vad jag egentligen har för roll i mitt liv och vad jag och mina företag kan göra för att hjälpa till ännu mer. Hur kan jag hjälpa de som inte är lika lyckligt lottade, hur kan jag ge dessa människor lite hopp om en bättre framtid? Hur kan jag få dom att tro på människan och förhoppningsvis en bättre värld? För alla som kan borde på något sätt bidra. Det finns så otroligt mycket man kan göra stort som smått. Det finns många organisationer som behöver stöd och hjälp för att de i sin tur sen kan göra skillnad. Så ta en funderare vad kan jag göra? Och vad mitt företag göra? Jag önskar så att vi alla kunde vara lite mindre egoistiska och hjälpas åt för en bättre värld.

Själv brinner väldigt mycket för barns rättigheter och en bättre värld för våra barn att växa upp i. Därav har jag startat stiftelsen Eternal Hope. Eternal Hope är en insamlingsstiftelse som jobbar med barn som lever i ekonomisk utsatthet på olika sätt. Ett av projekten vi driver är i Togo i Västafrika där vi jobbar med hälsoprojekt för barn som bor på barnhem men också gatubarn, vi driver skolprojekt för gatubarn, aktiviteter av olika slag etc. Ett annat projekt är att hjälpa barn & ungdomar i Malmö till en meningsfull fritid. I Malmö lever vart 5:e barn i ekonomisk utsatthet. Dessa familjer har kanske inte råd att låta sina barn delta i aktiviteter efter skola/förskola och där vill vi hjälpa till så att de kan få lov att göra det dom vill, ingå i en gemenskap, känna sig sedda och hörda etc. Att ingå i en gemenskap är viktigt, att hamna utanför kan vara inkörsporten till så mycket tråkigheter.

Jag vet var jag står, vad som är viktigt för mig och vilka mina värderingar är. Jag tror att vår värld kan bli bättre om vi bara hjälps åt och gör mer. Att vi vågar säga ifrån när något är fel, att vi vågar stå upp för dom som inte kan det själv, det krävs inte så mycket bara en tro på att tillsammans kan vi göra skillnad!

Ta hand om er och ha en fin helg!

‬‪#‎kontorshotellund‬ ‪#‎kontorshotellskåne‬ #kontorshotell #kontor #kontorshotellöresund #företagshotell #arbetsplast ‪#‎lediglokal‬ ‪#‎kontorlund‬ ‪#‎ledigakontorlund‬ ‪#‎arbetsplatslund‬ #nätverk #möjligheter #mål #mötesrumlund #konferensrumlund

Dela detta inlägg

Leave a Comment