Hur nätverkar man på bästa sätt?

In Standard by Petra GranholmLeave a Comment

‬Varje vecka försöker jag springa på så många nätverk jag bara kan. Jag letar efter nätverk som jag tror kan ge mig något och ibland hittar jag rätt men ibland blir det helt fel. Och givetvis hänger det mycket på mig själv om jag tar för mig eller inte men ibland har det tyvärr ingen betydelse för det hänger också på hur nätverket är uppbyggt. Och den senaste tiden har jag funderat mycket-  vad är egentligen ett bra nätverk? Hur ska det fungera? Vad vill man ha ut av att nätverka? Är det kontakter, vill man möta människor, söker man affärer eller är det kunskap och utbildning som efterfrågas? Och hur ser det perfekta nätverket ut?

Jag vill gärna lära mig hur jag ska göra det på bästa möjliga sätt. Jag vill känna mig fylld med energi när jag går från ett möte, att det har gett mig många nya saker och kontakter. Jag vill absolut inte känna att jag har kastat ut min tid. Det som är viktigast för mig är att knyta kontakter för ev framtida samarbete. Jag tror personligen att det är kontakter som genererar mest jobb i slutändan.

Så hur ska man då göra? Jag tror att det är viktigt att ha klart för sig vad det är man vill uppnå med sitt nätverkande. För det kan vara väldigt många olika saker. Och det är oftast olika för de personer som deltar. Fundera på det innan.  Det kan också vara bra att ta reda på vem som kommer på nätverket och därefter bestämma sig för vilka man vill prata med. På så sätt har man ett mål när man kommer dit och det är lättare att uppfylla ett mål om man vet vem som ev kan hjälpa till med det. Hur man presenterar sig är också viktigt att tänka på, hur ser öppningsfrasen ut, har man någon hisspitch? Kroppsspråk, bjuder man på sig själv eller är man helt stängd? Man bör också visa intresse för den man pratar med, ställ öppna frågor och lyssna för att få personen att känna sig viktig. Se också till att ha tid efter mötet för ev diskussioner.

Efter ett nätverk tycket jag att man ska följa upp de kontakter/visitkort man skaffade sig. Skickat ett mail eller ring. Boka ett möte där ni kan lära känna varandra bättre för att se om ni kan göra affärer eller om ni kan hjälpa varandra med kontakter. Använd också LinkedIn som ett verktyg. Om det inte blir något möte så se i alla fall till att ni skapar kontakt på LinkedIn. Jag brukar alltid skicka en kontaktförfrågan på LinkedIn till de människor som jag har träffat och fått visitkort av. Jag tycker det passar bra att göra det dagen efter nätverket.

Jag tycker att man ska nätverka så mycket som möjligt. Leta upp nätverk som passar. Skapa kontakter, förbered det personliga mötet och få ett ansikte på den man ev ska göra affärer med. Jag tror att detta är framgångsfaktorerna till ett lyckat nätverkande.

Allt gott!

bild-na%cc%88tverk

#‎kontorshotellund‬ ‪#‎kontorshotellskåne‬ ‪#‎lediglokal‬ ‪#‎kontorlund‬ ‪#‎ledigakontorlund‬ ‪#‎arbetsplatslund‬ #nätverk #möjligheter #mål #kontorshotell #kontorshotellöresund #företagshotell #företagshotelliskåne #företagshotellilund #arbetsplats #konferensrum #konferensrumlund #mötesrum #mötesrumlund

Dela detta inlägg

Leave a Comment